Blog

5 Handige plugins voor WooCommerce in 2021

Plugins is één van de redenen waarom online webshops gebruik maken van WooCommerce. Met plugins kun je snel en makkelijk functionaliteit aan je webshop  toevoegen en zo ervoor zorgen dat jouw webwinkel blijft groeien. 

Er zijn duizenden gratis en betaalde plugins die je kunt gebruiken . Maar hoe vind je de beste WooCommerce plugins die jij voor jouw webshop kunt gebruiken. In dit artikel, bespreek ik een 5 plugins die ik vaak voor mijn WooCommerce webshop gebruik.

Booster is het Zwitsere zakmes van WooCommerce. Met Booster heb je de beschikking tot meer dan 100+ extra functionaliteiten. PDF facturen, BTW berekeningen voor Europese landen, extra invoervelden, prijzen tonen in meerdere valuta en nog veel meer.

Er is zowel een gratis als een betaalde versie waarbij de betaalde uiteraard iets meer mogelijkheden bevat. Zie voor een vergelijking https://booster.io/booster-woocommerce-free-vs-plus/

Waar je webshop groeit en de bestellingen beginnen binnen te stromen, dan heb je behoefte aan een goed overzicht van je inkomsten en bestellingen. Met de gratis plugin van WooCommerce Admin kun je in de backend van WordPress allerlei rapportages inzien en een goed beeld krijgen over de prestaties van jouw webshop.

Bij het bestellen van een product wil een bezoeker graag jouw product selecteren in de juiste maat, kleur en aantal.  Om deze keuze selectie makkelijker en mooier voor de klant te maken dan de standaard dropdowns van WooCommerce kun je deze plugin installeren. Met de gratis versie kun je al leuke selecties maken maar als je echt los wilt gaan, ga dan voor de betaalde versie.

Wil je graag dat jouw bezoekers met 1 klik hun favoriete producten (tijdelijk) kunnen opslaan, dan kun je deze plugin hiervoor gebruiken. TI WooCommerce Wishlist werkt zowel voor ingelogde als niet-ingelogde bezoekers en integreert prima met de “mijn account” pagina van WooCommerce.

Wil je speciale kortingsregels toepassen binnen je webshop zoals bijv. 2 voor € 100,- of 50% korting op 2de product, dan kan plugin je helpen dit makkelijk voor elkaar te krijgen. De plugin kan over verschillende producten in je winkelmand een berekening doen zodat jouw bezoeker zeker de gewenste korting krijgt.

Gerelateerde artikelen