Blog

5 tips om je WordPress website beter te beveiligen

Voorkomen is beter dan genezen! Wanneer je website wordt gehackt, dan kan dit serieuze consequenties voor jouw website reputatie en bezoekersaantallen. Dus zorg dat je in ieder geval dat je de nodige beveiligingsmaatregelen neemt om dit risico zo klein mogelijk te houden. In dit artikel lees je hoe je met een paar plugins en een aantal wijzigingen jouw website een stuk moeilijker te hacken maakt.

De basis van een goede beveiliging begint bij jouw keuze een hostingprovider. Kijk niet alleen naar de kosten, maar kijk ook naar:

Voorbeelden van goede WordPress hostingprovider zijn bijv. Savvii, Kinsta of SiteGround.

2. Beveilig je inlogpagina's

Voorkom dat hackers niet jouw wachtwoorden kunnen raden of automatisch duizenden pogingen kunnen doen om in te loggen. Een makkelijk manier om dit tegen te gaan is om een 2-factor-authenticatie plugin te installeren. Een voorbeeld hiervan is  bijv. https://wordpress.org/plugins/miniorange-2-factor-authentication/ Hiermee voorkom je dat hacker gemakkelijk binnenkomen

3. Zorg dat je automatische updates van plugins en WordPress aan hebt staan.

Wanneer er bij WordPress of een plugin een beveiligingsprobleem wordt ontdekt, dan zorgen de ontwikkelaars ervoor dat dit gat zo snel mogelijk wordt gedicht in een nieuwe versie. Het is daarom voor de veiligheid van jouw website zaak dat je plugins en WordPress zoveel mogelijk automatisch update. Dit kan je vaak via jouw provider instellen maar tegenwoordig ook bij de plugin pagina zelf.

4. Zorg dat je een beveiligings plugin hebt geïnstalleerd.

Beveiligingsissues kun je handmatig oplossen maar WordPress zou WordPress niet zijn als hier ook plugins voor zijn. Met een beveiligingsplugin kun je snel en gemakkelijk de standaard beveiligingsproblemen oplossen. Voorbeelden van een beveiligingsplugin zijn ITheme Security, Wordfence Security, Defender Security of All in one WP Security & Firewall.

5. Kijk voor nog meer tips.

Wil je nog meer tips en lezen over WordPress beveiliging ga dan naar één van de onderstaande pagina’s.

Gerelateerde artikelen