Blog

Contact links maken voor je website

Eén van de grootste redenen waarom iemand een jouw website bezoekt is om met jou in contact te komen. Bezoekers zijn vaak op zoek naar jouw telefoonnummer, email adres of de route naar jouw kantoor. Je kunt jouw bezoeker hiermee bedienen door met 1 druk op een link, zeker als ze mobiel jouw website bezoeken, naar de juiste app worden doorgestuurd met jouw informatie. Hoe makkelijker je het voor hun maakt, des te prettiger wordt jouw website ervaren. Hieronder staan de top 5 contact link methoden om jouw contactgegevens goed en makkelijk met jouw bezoekers te delen.

Contact link voor je email, mailto:

Wil je jouw email adres delen via een url dan kun je dit het beste doen door de url mailto:[jouw@email.com] in een link te zetten. Hierdoor opent jouw bezoeker direct zijn default email programma op zijn apparaat. De html code voor zo’n link ziet er dan als volgt uit:

				
					<a href="mailto:jouw@email.com">Tekst waarop de bezoeker klikt</a>
				
			

Via een mailto link is het ook mogelijk om een mail onderwerp en een begintekst mee te sturen. Dit kan ingewikkeld zijn. Maar door gebruik te maken van een mailto link generator kun je zo’n link gemakkelijk samenstellen. Een voorbeeld hiervan is  https://mailtolinkgenerator.com

Contact link voor je telefoonnummer, tel:

Wil je jouw telefoonnummer delen via een url, dan kun je dit doen door een url met het url formaat tel:[jouwtelefoonummer] in een link te zetten. Hiermee wordt  een (mobiele) bezoeker direct doorgelinkt naar zijn bel-app en kan er direct gebeld worden. De html code voor zo’n link ziet er dan als volgt uit:

				
					<a href="tel:0031612345678">Tekst waarop de bezoeker klikt</a>
				
			

Let op: zorg dat je in de url nummers gebruikt en geen plusjes, spaties of streepjes tussen de nummers.

Contact link voor WhatsApp, https://wa.me

Maak je veel gebruik van WhatsApp dan kun je via een link met het url-formaat https://wa.me/[jouwtelefoonummer] bezoekers direct naar WhatsApp laten gaan met jouw telefoonnummer. Hiermee kunnen ze direct een bericht via WhatsApp intikken en jou bereiken. De html code voor zo’n link ziet er dan als volgt uit:

				
					<a href="https://wa.me/31612345676?text=Welkomsbericht" target="_blank" rel="noopener">Tekst waarop de bezoeker klikt</a>
				
			

Voor het maken van een contact link voor WhatsApp zijn er speciale WhatsApp link generators. Je kan dan ook direct een standaard bericht meesturen. Een voorbeeld hiervan vind je op https://www.wati.io/free-whatsapp-link-generator/

Contact link voor Google Maps: https://goo.gl/maps

Wil je dat jouw bezoekers direct jouw adres of kantoor via Google Maps kunnen vinden, dan kun je  dit doen door jouw deel url van Google Maps in een contact link te zetten. De contact link van  Google Maps kun je als volgt vinden:

  1. Ga naar https://www.google.com/maps/
  2. Zoek je adres of kantoor (indien die bekend is bij Google).
  3. Klik op delen en kopieer de deel link
  4. Gebruik vervolgens deze link op jouw website
contact link voor Google Maps

Bezoekers die op deze link klikken gaan dan vervolgens direct naar de Google Maps App/Website en kunnen dan bijvoorbeeld met 1 druk op een knop de route naar jouw kantoor laten berekenen.

Contact link voor LinkedIN: https://www.linkedin.com/in/

Wil je dat jouw bezoekers jouw LinkedIN profiel kunnen bekijken, ga dan eerst naar de linkedIN website, log in, klik rechtboven op “Me” en klik dan op de “View Profile” knop. Je gaat dan namelijk naar je persoonlijke profiel pagina. Kopieer dan vervolgens deze url en plak deze in je contact link. Let op dat je wel het attribute target=”_blank” erin zet. Klikt een bezoeker op deze link, dan gaat men naar een nieuwe tab in plaats dat jouw website verdwijnt uit de browser. Hieronder vind je een voorbeeld van de code voor de contact link voor LinkedIN.

				
					<a href="https://www.linkedin.com/in/sivard/" target="_blank" rel="noopener">Tekst waarop de bezoeker klikt</a>
				
			
contact link voor LinkedIN

Gerelateerde artikelen