Blog

HTML5 Boilerplate

sivard_nl_html5boilerplate

HTML5 Boilerplate

Een goed begin, is het halve werk. En een boilerplate template doet dat voor je. Op basis van de kennis van honderden webdevelopers zijn er basis templates samengesteld waarin veel settings en tweaks meteen goed voor je worden gezet. Browser issues, beveiliging en laadsnelheid verbeteringen kun je zo in een paar seconden implementeren. Is het echter niet mogelijk om alle features te installeren, is de Boilerplate ook een goede website om de achtergrondinformatie van deze implementaties te krijgen. Op https://github.com/h5bp/html5-boilerplate/blob/5.2.0/dist/doc/TOC.md staat uitgebreid beschreven wat de beweegredenen waren om javascript, css of html op deze wijze te implementeren.

De boilerplate voor HTML

De html boilerplate kun je downloaden via http://www.initializr.com/. Je kunt daar via een handig selectie formulier de features die je in je template nodig hebt aanvinken en downloaden. Er zijn 3 standaard versies te vinden van de boilerplate: Klassiek, Responsive of Twitter Bootstrap.

Server configuraties

Naast de html boilerplate bestaan er ook configuratie templates voor verschillende typen webserver. Op https://github.com/h5bp/server-configs kun je je eigen webserver selecteren en daaronder de configuratie bestanden bekijken. De configuratie bestanden zijn van veel comments voorzien mocht je de willen weten waarom dit zo is geconfigureerd.

Overige boilerplates

Op https://h5bp.github.io/ is een overzicht te vinden van andere boilerplates zoals bijvoorbeeld een boilerplate voor sollicitatievragen om potentiele frontend developers te interviewen.

Gerelateerde artikelen