Blog

Top 3 meest gebruikte WordPress SEO Plugins (2022)

Vele bezoekers beginnen hun zoektocht naar informatie via een zoekmachine. Wil je dat gebruikers ook op jouw website komen, zul je jouw website moeten optimaliseren voor zoekmachines. Vandaar de term SEO, Search Engine Optimalisation. Bij WordPress websites kun je hiervoor gebruik maken van verschillende SEO-plugins. Hieronder vind je een overzicht van de top 3 van meeste gebruikte SEO-plugins.

Binnen WordPress is Yoast SEO de meeste gedownloade SEO plugin en bestaat al sinds 2008. Er bestaat een gratis en een premium versie. De gratis versie heeft voor veel websites al voldoende features (zoals bijv. xml sitemaps, schema markup, social media integration, robots.txt), de premium versie is voor mensen die een stapje verder willen gaan. Door middel van een SEO-wizard kun je de basis SEO-instellingen van jouw website goed zetten. Daarnaast kun je met per pagina een post-analysis doen zodat je zeker weet dat de pagina SEO-vriendelijk is. 

All in One SEO is wat jonger dan Yoast SEO maar kan ook alles wat Yoast kan. Tevens bestaat er voor deze plugin ook een premium versie. De interface van All in One SEO oogt moderner dan die van Yoast. Grote voordeel van All in One SEO is echter de SEO Audit Checklist. Hiermee zie je in 1 oogopslag welke SEO-punten je nog kan verbeteren.

RankMath is de jongste plugin van de drie. Ook hier is er naast de gratis versie een premium versie. RankMath heeft een makkelijke installatie-wizard en ook een onpage SEO-toolbox. De meest unieke feature van RankMath is de Google Search Console integratie. Hiermee kun je in 1 oogopslag zien wat jouw SEO-prestaties zijn bij Google.

Gerelateerde artikelen