Blog

Hoe gebruik ik Elementor Templates effectiever. 5 tips

De reden voor mij om Elementor Pro aan te schaffen was de Theme Builder. Hiermee is het mogelijk alle verschillende soorten pagina’s te stijlen en op te maken zoals jij het wilt zonder PHP-code te hoven schrijven. Templates spelen bij de Theme Builder een grote rol en het is daarom belangrijk te begrijpen hoe je deze templates goed kunt gebruiken. Hieronder 5 tips over Elementor templates die ik in de loop van de tijd hebt geleerd.

1. Sectie templates, Pagina templates en Global Widgets

Grofweg zijn er 3 soorten templates binnen Elementor met elk zijn voor- en nadelen.

Welke soort je gebruikt hangt af van het hergebruik binnen de website en of de inhoud hetzelfde dient te zijn of juist niet.

2. Gebruik globale widgets

Waarom zou je globale widgets moeten gebruiken als je ook sectie templates hebt? Vaak klopt dit, maar soms is het handig omdat je vaak dezelfde widgets binnen verschillende templates moet hergebruiken.

De globale Widgets die ik standaard bij elke website maak is zijn:

Wil je sectie templates op verschillende plekken in de website gebruiken maar op 1 plek kunnen wijzigen, gebruik dan de template widget. Dit is een Elementor widget waar je een eigen gemaakt template kunt kiezen en deze kunt inladen met dezelfde inhoud en stijling op bepaalde  pagina’s maar niet alle.

Denk hierbij bijvoorbeeld aan secties met nieuwsbrief formulieren en banners met Call to Actions of Quotes.

Ga je Elementor templates eenmaal gebruiken in je site dan worden het er snel veel. Elementor toont in de editor alle templates in het tabje “mijn templates” op basis van titel. Gebruik van een goede  benamingsregel zorgt ervoor dat je snel het juiste template vindt.

De benamingsregel voor templates waar ik graag mee werk is: [website/temp]-[block/page/header/footer/loop]-[omschrijving] . Hiermee worden alle templates gegroepeerd en kun je ze ook makkelijk vinden in het selectie dropdown van de template widget.

 

Ben je bezig met de website dan komt het vaak voor dat je sommige templates vervangt door nieuwe templates. Zorg dan dat je de oude hernoemd dus bijv. met temp in plaats van de websitenaam. De temp templates kun je dan bij livegang zonder problemen verwijderen uit de lijst. Hiermee zorg je ervoor dat de lijst met templates overzichtelijk blijft.

Gerelateerde artikelen