Sivard.nl
Van idee naar online oplossing
Sivard.nl
Van idee naar online oplossing
Sivard.nl
Van idee naar online oplossing
Sivard.nl
Van idee naar online oplossing

Google Drive Galleries voor Tulpenrallye

tulpenrallye_googledrive

Werkwijze plugin google drive galleries

Bij de Tulpenrallye, de oudste Nederlandse autorally, worden er elk jaar meer dan 1000 foto’s van de ongeveer 250 deelnemers genomen. De Tulpenrallye worstelde altijd al hoe zij al deze foto’s voor elke deelnemer snel en efficient beschikbaar konden stellen. Via een door mij ontwikkelde plugin kan de Tulpenrallye nu vrijwel direct alle genomen rallyfoto’s op hun website publiceren door slim gebruik te maken van Google Drive.

Werkwijze

De werkwijze is vrij simpel. Een fotograaf neemt de foto’s  en uploadt deze foto’s op een laptop. Tijdens de rally kunnen de foto’s op de laptop al bijtulpenrallye_deelnemers_paginagesneden worden in het juiste formaat en worden voorzien van het Tulpenrallye watermerk. De foto’s worden daarna op basis van het deelnemersnummer in een lokale folder geplaatst. Indien er een internetverbinding is worden deze foto’s automatisch geupload naar de Google Drive via de geïnstalleerde Google Drive software. De wordpress plugin leest vervolgens de bestanden op de Google Drive uit en toont de foto’s voor elke deelnemer in foto-gallerij op de Tulpenrallye website. Een voorbeeld hiervan zie je rechts.

Voordelen

Het beheer van de ongeveer 250 fotogallerijen wordt zo een fluitje van een cent. Omdat de foto’s door de gebruiker direct worden ingelezen vanuit de Google Drive vormen deze foto’s geen extra belasting voor de website. Door bovendien de pagina’s voor zoekmachines te optimaliseren en ze makkelijk deelbaar te maken voor social media verhoogt deze plugin de populariteit van de website.

De gallerijen van 2015 kunnen worden bekeken via deze link http://www.tulpenrallye.nl/deelnemer/