Blog

Nieuw: Elementor AI in WordPress

Elementor is een veel gebruikte plugin die wordt gebruikt om websites te bouwen in WordPress. Sinds versie 3.13 hebben de makers van Elementor daar de feature Elementor AI aan toegevoegd. Elementor AI is een revolutionaire manier om je webcreatie te versnellen en te verbeteren. Websitebeheerders nu in Elementor direct gebruik maken van kunstmatige intelligentie (AI) zoals je dit ook bij ChatGPT en andere AI-tools doet, door het schrijven van een prompt. Hierdoor wordt het schrijven van teksten en maken van code nog gemakkelijker.

Wat kan Elementor AI allemaal voor jou doen?

Met de nieuwe feature Elementor AI van Elementor kun je verschillende functionaliteiten gebruiken om je website te verbeteren. De 3 leukste features zijn:

Het schrijven van teksten en vertalen zijn beschikbaar in de gratis versie van Elementor. Om de code assistent van Elementor AI te gebruiken heb je de PRO versie van Elementor nodig.

Het schrijven en vertalen van teksten in Elementor AI

Met Elementor AI kun je teksten genereren en vertalen voor je website. In de prompt kun je bovendien de toon, stijl en opmaak van je tekst aanpassen aan jouw voorkeuren. De tekst kun je dan vervolgens direct in de gewenste tekst widget zetten om deze verder te bewerken voordat je hem publiceert. Elementor AI kan suggesties genereren voor koppen, ondertitels en afbeeldingen voor jouw inhoud. Hieronder een aantal voorbeelden van prompts die je kunt gebruiken:

  • Suggereer een 4-woorden kop voor [onderwerp]
  • Schrijf een sterke sectiekop voor [onderwerp]
  • Kopieer de inhoud van je blogpost en gebruik ‘Maak het korter’ om direct een excerpt en een blogposttitel te maken.
  • Schrijf een ‘Over ons’ sectie op je website gebaseerd op wat je inspireerde om [je bedrijf] te starten, en wat je missie en waarden zijn.

Meer voorbeelden van text prompt kun je vinden op https://elementor.com/help/elementor-ai-prompt-bank/.

Het maken van een prompt gaat vrij gemakkelijk maar ik vind het resultaat tot nu toe minder. De teksten zijn vrij oppervlakkig en langdradig en gaan niet in detail over waar ik over wil schrijven. Als ik bijv. dezelfde prompt invul bij Bing Chat krijg ik een tekst die ik beter aansluit bij mijn verwachting. Suggesties voor korte titels werken echter wel goed en ook het vertalen is zeker een aanwinst.

Het schrijven van code met Elementor AI Code Assistant.

Naast het maken van teksten kun je ook stijling, code en HTML genereren met Elementor AI. De Code Assistent kan automatisch code genereren op basis van een prompt. De code werkt en is goed te gebruiken om iets te ontwikkelen.

Het lastige is echter om een goede prompt voor de code te bedenken. Dit luistert namelijk vrij nauw. Zorg daarom dat jouw code prompt aan de Code Assistent specifiek is voor een kleine stukje code en vermeldt altijd de programmeertaal die je wilt gebruiken.

De tool is zeker handig om code suggesties te doen om een bepaald probleem op te lossen. Tip is om de prompt een paar keer te doen zodat je meerdere code suggesties krijgt. Op grond hiervan kun je je eigen code gaan schrijven.

Conclusie

Aangezien de tool zich nog in de Beta fase bevind is een eindoordeel nog niet te geven. Een goede uitbreiding is het zeker.

Grootste nadeel nu vind ik nu dat de prompt tekst verdwijnt als je deze eenmaal hebt ingegeven. Hopelijk verandert dit in de komende versie.

Meer weten over hoe Elementor AI werkt kijk dan op deze helppagina’s van Elementor of bekijk dit intro filmpje.

Gerelateerde artikelen