Blog

Linken naar mobiele applicaties met goo.gl

Linken naar mobiele applicaties met goo.gl

Goo.gl, de url verkleinerservice van Google, heeft sinds een paar dagen de mogelijkheid om op mobiele devices direct te linken naar een andere applicaties. Een leuke ontwikkeling, maar helaas werkt het niet altijd. De doorlink mogelijkheid werkt alleen op een IOS- of Android devices en de desbetreffende applicatie dient uiteraard geinstalleerd te zijn. Ook dient de mobiele applicatie aangemeld te zijn bij de app-indexing service van Google zodat deze de inhoud kan doorzoeken. Hoe je een applicatie kan aanmelden voor indexering kun je lezen op https://developers.google.com/app-indexing. Een aantal apps die inmiddels door Google zijn geindexeerd, naast alle eigen applicaties van Google, kun je vinden op  https://developers.google.com/app-indexing/partners/featured-apps.

Is echter aan al deze voorwaarden voldaan, dan kun je bijvoorbeeld op je website een locatie link plaatsen die een mobiele gebruiker direct doorlinkt naar google maps. Je website wordt zo een weer mobiel vriendelijker.

Link voorbeelden

Hieronder vindt je een paar voorbeelden van de url-verkleiner. Probeer maar eens uit welke werken en welke niet en waar je uitkomt.

http://goo.gl/wolk0J

https://goo.gl/8AMIz4

https://goo.gl/H1Z50c

https://goo.gl/SeO0Io

https://goo.gl/8uDnI7

 

 

Gerelateerde artikelen